Laserbehandelingen

Wat is een laser?

Een laser is een vorm van licht dat versterkt wordt door gestimuleerde emissie van straling. Een medische laser, zoals de Diode laser, is een lichtstraal die in staat is om groeiende haartjes selectief en permanent te vernietigen, zonder de omringende huid aan te tasten. De laser coaguleert het groeicomplex van afzonderlijke haren door straling uit te zenden die wordt geabsorbeerd door het pigment in onze haarwortels. Het licht dringt zeer precies en selectief door, waardoor de laserprocedure veilig is, terwijl het risico op verbranding of pigmentproblemen wordt beperkt. Zelfs bij een donkerder huidtypen.

Een medische laser, zoals de MeDioStar, is tevens ook een lichtstraal die in staat is om zowel oppervlakkig gelegen als diepere bloedvaten selectief te verwijderen. De laser coaguleert de vaatwand door straling uit te zenden die wordt geabsorbeerd door onze rode bloedcellen. Het licht dringt zeer precies en tot gecontroleerde diepte door, waardoor de vaatwand samensmelt en bloed niet meer stroomt. De laserprocedure is veilig en laat de omringende huid intact.

Naast het verwijderen van overbeharing en bloedvaatjes is de MeDioStar diodelaser in te zetten bij de behandeling van Acne vulgaris en het onder controle houden van een Acne inversa. Verstopte poriën bieden een ideale omgeving voor acnebacteriën, wat kan leiden tot puistjes en ontstekingen. Het onaangename puistje verstoort het uiterlijk en de diverse behandelingsmogelijkheden zijn tijdrovend en weinig belovend.

De therapie met licht is een welkom alternatief met veelbelovende resultaten. 

Is laser ontharing gevaarlijk?

Nee het is in de basis niet gevaarlijk. Maar wanneer u laser ontharen laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar, kan laser ontharing verbrandingen of littekens op de huid opleveren. Om zoveel mogelijk gevaren te vermijden is het advies om altijd een praktijk te kiezen met een opgeleide behandelaar. De meest voorkomende symptomen na een behandeling is huidirritatie in de vorm van roodheid, zwelling en zachte pijn.

maak een afspraak