Ontharen

Een perfect onthaart lichaam, de droom van bijna iedere man of vrouw. Niet meer hoeven scheren, geen wondjes meer of ingegroeide haren.... Wij hebben gekozen voor de Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid van de MeDioStar laser als ondersteuning in deze behandelingen. Zo kunnen we je helpen met jouw vraag naar huidperfectie waarin we in gemiddeld 6 behandelingen een heerlijk zachte, glad onthaarde huid geven. Waarom deze laser? Omdat de laser werkt met een dual-wavelength waardoor iedere kleur huid en bijna iedere kleur haar te behandelen is. Dit komt omdat niet alleen de kleurdeeltjes in het haar de energie uit het licht opnemen, maar ook (de)oxyhemoglobine (bloed) een chromofoor is.

Hoe werkt het ontharen precies? De laser geeft een lichtstraal af aan de huid. De lichtstraal wordt door het melanine (kleurdeeltjes) in de haren geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Deze warmte dringt diep door in de haren, tot aan de wortel (papilla). Hier ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en zorgt dit er voor dat de voeding naar de haar stop wordt gezet. Hierdoor valt de haar uit en komt deze niet meer terug. In gemiddeld 6 behandelingen kunnen we tot wel 90% van de actieve haren definitief verwijderen.

Is deze behandeling echt voor iedereen geschikt? Ja, bijna iedereen kan de behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand de behandeling een anamnese afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden. Er wordt niet of niet direct behandeld wanneer er sprake is van:

  •  peacemaker/inwendige defibrillator
  •  auto-immune ziekten
  •  HIV/Aids - kanker
  •  hepatitis
  •  tuberculose
  •  gebruik van antibiotica
  •  wondjes op de te behandelen plek
  •  zwangerschap
  •  blootstelling aan zon/zonnebank minder dan 4 weken voor de   behandeling

Uw specialist zal tijdens het intakegesprek een behandelplan opstellen. Naast het definitief verwijderen van haren werkt de laser ook op het verbeteren van de huidstructuur. Op het moment dat de laserstraal zijn licht afgeeft ontstaat er een warmte in de huid welke zorgt voor een stimulering van collageen. Hierdoor krijgt de huid een frissere uitstraling, meer volume en een verfijndere structuur. Perfecte anti-aging behandeling dus! Naast deze rejuvenation-behandeling is er ook de mogelijkheid een acne en whitening (kleur vereffening) behandeling te boeken. Voor meer informatie, vraag het uw specialist!

 

 

 

RESULTAAT

Voor een bevredigend resultaat van 90% reductie zullen minstens 6-8 behandelingen nodig zijn. De haren groeien niet meer in, de huid is gladder en je hoeft je niet meer elke dag te scheren. Onderhoudsbehandelingen kunnen wenselijk zijn, maar zijn per persoon verschillend. Vaak is dan het advies om 1a 2 keer per jaar terug te komen. 

Voordelen van de behandeling

Ongewenst haargroei kan niet alleen cosmetisch storend zijn maar kunnen ook klachten veroorzaken zoals ingegroeide haren door frequent (verkeerd) scheren of harsen. Laser ontharen biedt een duurzame oplossing voor de tijdelijke alternatieve en soms pijnlijke of tijdrovende ontharingsmethoden. De voordelen van het gebruik van de Diode technologie is een hoger behandelcomfort en het snelle resultaat. Het blijft volgens de wetenschap en best practice nog altijd de meest effectieve laser bij deze indicatie.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Alleen gepigmenteerde haren kunnen worden behandeld. Blond, grijs of rossig gepigmenteerde haren zijn niet effectief voor laserontharing.

De haren mogen vanaf 6 weken van te voren niet meer worden geëpileerd of geharst. Anders kan het laserlicht niet bij de voedingsbodem van de haarzakjes komen.

Voorafgaand en na de behandeling (tot 6 weken) moet er rekening worden gehouden met zonlicht waar behandeld is. De huid moet daarom goed worden beschermd met een SPF (zonnebrandcrème). Wordt dit niet gedaan dan kunnen er donkere pigmentplekken ontstaan. Er kan tijdens de zomer behandeld worden maar hierin zal de medisch-schoonheidsspecialiste een persoonlijk advies geven.

 

 

 

 

maak een afspraak