Microblading

Microblading, ook wel de Hairstoke Techniek genoemd, is de meest realistische techniek van semi permanente make-up.
Bij een microbladingbehandeling worden er flinterdunne sneetjes in de huid gemaakt waar  vervolgens pigment in aangebracht wordt. Hierdoor ontstaan er fijne lijntjes met pigment in uw huid waardoor er een zeer realistish effect ontstaat.

  • Natuurlijk ogende wenkbrauwen
  • Realistisch effect
  • Geschikt voor de normale en droge huid
  • Niet geschikt voor de vette huid
  • Geschikt voor zowel dunne als middel-volle wenkbrauwen

Hoe gaat een microblading behandeling in zijn werk?

Een microblading behandeling bestaat uit twee delen.

Bij de eerste behandeling wordt gekeken naar verschillende aspecten. We bespreken met jou de gewenste vorm, dikte en intensiteit van de wenkbrauwen. Daarnaast kijken we naar jouw natuurlijke wenkbrauwen, haarkleur en huidskleur en geven op basis daarvan een advies. Ons advies in combinatie met jouw wens zorgt voor mooie natuurlijke wenkbrauwen speciaal op maat gemaakt. De behandeling wordt uitgevoerd met een steriel pennetje waaraan flinterdunne naaldjes zitten in de vorm van een mesje. Zo wordt elk haartje één voor één op de huid gepigmenteerd.

Zes tot acht weken na de eerste behandeling vindt het tweede deel van de behandeling plaats: de nabehandeling. Tijdens de nabehandeling worden eventuele oneffenheden gecorrigeerd. Mocht je na de eerste behandeling nog niet helemaal content zijn met het volume van je wenkbrauwen, kunnen we dit ook corrigeren tijdens de nabehandeling!

Voor het optimale resultaat is het noodzakelijk om de nabehandeling te ondergaan. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid is gebracht zal namelijk na een maand 30-40% van de kleur hebben verloren. Een nabehandeling zal daarom dan ook 4 tot 6 weken na de eerste behandeling ingepland worden.

In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om een derde behandeling te ondergaan, omdat het pigment niet goed is gehecht aan de huid. Dit kan komen door het niet naleven van de nazorg, door een vettig huidtype of door een snelle celdeling van het lichaam (vaak bij dames/heren onder de 23 jaar). Tijdens het intakegesprek en/of de behandeling wordt dit verder toegelicht.

INTAKEGESPREK in de salon
Voorafgaand aan elke permanente make-up behandeling vindt er een Gratis Intakegesprek plaats.
Hierbij nemen wij een vragenlijst met u door met betrekking tot eventuele medicatiegebruik, ziektes of allergieën. Zo kunnen wij bepalen of u de behandeling mag ondergaan.
Ook vragen wij hierbij naar uw wensen en hierdoor aan u aangeven welke techniek voor u het meest geschikt is.

INTAKEGESPREK online
Tegenwoordig voeren wij intakegesprekken ook online. Komt u niet uit de buurt van Ermelo, dan sturen wij de intakeformulieren u online toe en kunt u deze ingevuld retour sturen. Ook vragen wij daarbij altijd een foto van uw wenkbrauwen mee te sturen zodat wij advies over de techniek kunnen geven.

Helaas kan een intakegesprek niet altijd online.

Wanneer vragen wij u alsnog langs te komen:

  • Als u bestaande permanente make-up elders heeft laten plaatsen.
  • Als u littekens heeft in het te behandelende gebied.
  • Als u moedervlekken, pigmentvlekken of andere huidoneffenheden heeft in het te behandelende gebied.
  • Vlak na ziekte of als u bepaalde medicatie gebruikt.
  • Als wij uw huid niet goed kunnen inschatten via de door u gestuurde foto

Wanneer u de behandeling kunt ondergaan ontvangt u van ons een document met voorzorgsmaatregelen waar u zich aan moet houden voor de behandeling. Dit is erg belangrijk voor een optimaal resultaat.

Voor en Na Microblading