Een ontspanningsmassage voor een betere gezondheid van lichaam en geest:

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

Massage rug, nek en schouders (30min.)

Gehele lichaamsmassage (60 min.)

De ontspanningsmassage is bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

  • Pijn en chronische pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Een ontspanningsmassage zorgt namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert zo’n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.

Hotstone massage:

Een Hotstone massage is zoals het woord het al zegt een massage met ‘hete stenen’. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. De Hotstone massage wordt gegeven met lava stenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 cm tot 12 cm.

De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, Maories, indianen en vele andere culturen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van aandoeningen en ziekten. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuur punten en gestreken over de meridianen.

maak een afspraak

Japanse Massage Kobido

Japanse gezichtsmassage is traditionele kunst zoals de theeceremonie en kalligrafie. Ze heeft een lange geschiedenis met ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties van Meesters.

Japanse gezichtsmassage is uniek in combinatie met stimulatie van de meridianen (energiebanen) en de acupunctuurpunten (tsubo).
Het geeft niet alleen een natuurlijk facelift-effect, maar harmoniseert uw lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Het Oosterse concept over gezondheid en schoonheid vindt zijn oorsprong in het Oude China en werd door de eeuwen heen voortdurend verfijnd. Gezondheid en lang leven werd in het Oosten het meest gekoesterd, schoonheid werd altijd geassocieerd met gezondheid.
Schoonheid werd altijd beschouwd als de ultieme weerspiegeling van een perfect evenwicht tussen fysische, psychologische en geestelijke gezondheid. Volgens de Japanse traditie ontwikkelt schoonheid zich indien een persoon deze drie factoren in zich kan harmoniseren.

maak een afspraak